Myspys

Liten börjar bli stor,

               

En våghals som alltid litar på att någon tar emot vid, dykningar fram & baklänges..

 

Vi gjorde super goda piroger som bara måste testas..

Tess´s Recept på Vegpiroger som likaväl kan göras med ekologisk nötfärs (Hoppas grisen)

25 g jäst

2dl vatten

1 Eko ägg

7 dl mjöl (blanda med grövre mjöl, hälften hälften eller efter smak. Jag tog ca hälften grahams mjöl.

Salt & socker, ( nån knivudd eller två.

Jäs en timme, kavla ut och tryck ut med en rundform, på med blandnig och igen i ca 30 sen i ugn ca 15 min.
( Mina blev något tjocka så kommer kavla ut ganska tunna bitar nästa gång)

Släng i dessa varor i degen så blir det godare.
Svartpeppar, oregano, evt soltorkade tomater, oliver eller egentligen vad som helst.



QuornfärsBlandnig.

Fräs, vitlök, chili, svamp (efter smak), rödlök, persilja med lite svartpeppar och avsluta med lite vatten och soya.

Fräs Quornfärs med lite smör, vatten och kryddor. (Tillagning av quorn kräver mycket vatten oavsett produkt)

Blanda sedan ihop blandningen med färsen och tillsätt eko- kross av körsbörstomater eller hela Körsbärstomater, cream fraich till det smakar gott. Jag har alltid grillkrydda i min mat, smaksak.

På med blandningen och lite hackad mozzarella stäng pirogen, så det blir en halvmåne. Jäs i 30 min (under duk såklart)

In i ugnen, till det blivit bra färg ca 15..
För fin färg, skvätt lite vatten på pirogerna innnan de går in i ugnen. Jag skvätter lite vatten iugnen också så
det ryker och fräser : ).

Om det blir deg kvar, släng i lite mozzarellabitar, oliver efter smak så blir det goda brödbitar 

En italiensk sallad till

Körsbärstomter
rödlök
persilja
Balsamico
olivolja


 Mina blev gigantiska, jag dubbla även receptet så har vi mat i veckan och lunch idag..


 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback